Rijnkade 155, Weesp - 0294 483 284 - info@altijdmoe.nl  

Apparatuur

op deze pagina: Co2ntrol ademhaling & hartfrequentie meetapparaat - Concept2 roeitrainer - Medifit loopband - Power Plate trainingsapparaat - Schwinn spinfiets

Wij maken uitsluitend gebruik van de allerbeste meet- en trainingsapparatuur. Deze pagina geeft u een indruk:

Co2ntrol ademhaling & hartfrequentie meetapparaat

    

De Co2ntrol meet de ademfrequentie, de diepte van de ademhaling, hartfrequentie en de verhouding tussen de in- en uitademingstijd. Met de Co2ntrol kunnen wij onder andere het 'omslagpunt' bepalen. Ook kunnen de stressreacties worden gemeten bij mensen met ernstige vermoeidheidsklachten.

ga naar bovenkant pagina

Concept2 roeitrainer

De Concept 2 roeitrainer geldt als de standaard in roeitrainers voor de roei- en fitness-sport. De weerstand wordt grotendeels bepaald door de luchtweerstand van een ventilator de bij elke 'haal' in beweging wordt gebracht. Hierdoor kan de je zelf de intensiteit van elke haal bepalen. Op een ingebouwd display kun je direct de trainingsresultaten aflezen. Voor meer informatie: http://www.concept 2.nl/.

ga naar bovenkant pagina

Medifit loopband

Deze loopband is veilig, ergonomisch en schokabsorberend. Het levert de beste simulatie van een atletiekbaan. Voor meer informatie: http://www.decon.nu.

ga naar bovenkant pagina

Power Plate trainingsapparaat

De Power Plate genereert trillingen die als energie worden overgedragen op ons lichaam. Deze mechanische prikkel geeft een rek-reflex die, afhankelijk van de ingestelde frequentie, 30 tot 60 maal per seconde plaatsvindt. Het gevolg hiervan is, dat de spieren continu zeer hard worden aanspannen. Door beweging wordt het lichaam moe, door rust herstelt het, en door herhaling past het lichaam zich aan de inspanning aan, met als gevolg dat het prestatievermogen stijgt. Dit fenomeen dat ook wel supercompensatie wordt genoemd, doet zich eveneens voor bij training op de Power Plate. Echter, de trainingsduur is veel korter, het trainingseffect is groter en de hormonale uitstoot is verhoogd. En dit alles met geringere belasting van het bewegingsapparaat dan het geval is bij de conventionele trainingsmethoden.

De Power Plate wordt veel gebruikt door topsporters, vanwege de spectaculaire toename van de explosieve kracht en het herstelvermogen. Voor meer informatie: http://www.power-plate.com.

ga naar bovenkant pagina

Schwinn spinfiets

De Schwinn spinfiets past iedereen door grote mate van verstelbaarheid. De robuuste constructie zorgt voor een perfect stabiliteitsgevoel, ook wanneer je 'staand op de pedalen' fietst. Het zware vliegwiel maakt het eenvoudig om een constant tempo te trappen.

 

ga naar bovenkant pagina